Prva večer Mostar Summer Festa: fantastični Zoster i raspoloženi Brkovi izdominirali

MSF

Prva večer Mostar Summer Festa: fantastični Zoster i raspoloženi Brkovi izdominirali

06 Jun 2023 No Comment 638 Views

Jučer je Mostar, nakon više kišnih dana, napokon dočekao sunce, a festivaldžije su konačno dočekale 11. Mostar Summer Fest. Bilo je sinoć toplo i u Mostaru, bilo je toplo i na festivalu. Osjećala se neka zajednička energija, povezanost, vibrantnost, publika je uživala u svakom taktu svakog izvođača do dugo dugo u noć. Bilo je predivno. Zapravo, jedna topla festivalska mostarska noć.

Večer je otvorio Krešo Bengalka. Namazan u kocki, Komuna i Mejaši samo su neke od priča koje je ovaj beskompromisni rap kroničar donio sa splitskih ulica.

Najrasplesanijih sat vremena očekivano su nam donijeli Helem Nejse koji su svojom energijom, sarajevskim humorom i uigranim plesnim koracima prodrmali cijeli Kantarevac. Publika je željno dočekala pjesme poput Guramo tu priču, Glas, Kabadahija, More than weed, dok je na pjesmi Debili atmosfera došla do potpunog vrhunca. „Sretan Mostar Summer Fest svima koji slave“, poručili su helemnejsovci za kraj.

Zoster najbolje igra na domaćem terenu, to je jasno. Festivaldžije i bend tijekom cijelog nastupa bili su jedno i razmjenjivali neku posebnu energiju. Nastup je započeo novim singlom Mozak na pašnjak s nadolazećeg albuma Najgori, a jednoglasno pjevanje se nastavilo uz već dobro poznate numere poput Ko je jamio, Volio sam te, Čovjek zvani činjenica, Policija, Bezbolnim palicama. Grupa Zoster je još jednom potvrdila da je naša grupa.

Završnica prve festivalske večeri pripala je Brkovima. Između hitova Više ni punkeri ne slušaju punk, Ornela, Hoću da mi dijete sluša narodnjake, Mala, Hormon sreće, nije izostao ni Shamsin svojstveni storytelling koji je kao na stand-up večeri publiku nasmijavao do suza. Porukom „Živio ovaj grad. Ovaj grad je najbolji.“ Shamso 69 je zatvorio prvu festivalsku večer kojom su Brkovi izdominirali.

Večerašnji program će otvoriti nadolazeća regionalna zvijezda na tragu Norah Jones – mlada mostarska kantautorica Pava, nakon nje na stage se penje Buč Kesidi – popularni pančevački duo uz koji je rock’n’roll ponovno zavodljiv, potom rock ikona, neponovljivi šarmer i autor vanvremenskih hitova Bajaga sa svojim Instruktorima, dok će večer zatvoriti senzacionalni Let 3 i Vojko V, čovik sa zadatkom.

Festivalske kapije se i danas otvaraju u 19h, a ulaznice je moguće kupiti na info pultu Mepas Malla u Mostaru, online putem sustava kupikartu.ba, svim prodajnim mjestima agencije kupikartu.ba širom BiH, kao i na ulazu u festivalsku zonu.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *