Let 3 za Mostar Summer Fest: Zalažemo se za transhumanizam!

MSF

Let 3 za Mostar Summer Fest: Zalažemo se za transhumanizam!

05 May 2023 No Comment 549 Views

Letovci, trenutno najtraženiji bend u regiji, sviraju na Mostar Summer Festu u petak 30.6. i dakako da smo stoga u kontaktu s njima i dakako da stoga imamo njihov broj mobitela, ali šta nam to vrijedi kad od obaveza na Eurosongu nisu imali kad glave dići, kamoli da nam se jave da neobavezno pročavrljamo.
Završio je Eurosong…
Drn-drn.
Javljaju se.
Naravno, ‘uhvatili’ smo ih u kombiju.

Ljudi, ŠČe ste?
Evo upravo putujemo prema Baški na otoku Krku gdje nastupamo na manifestaciji Crna ovca.

Vi ste fenomeni. Prekjučer alternativni klubovi, jučer Dora i Eurosong, sutra Crna Ovca. Prešli ste put od ‘rupa’ i klubova riječkog undergrounda do reflektora Eurovizije, u karijeri kao da ste dotakli sve nepomirljive ekstreme. Koje je vaše pravo lice, tko su zaista Let 3?
Pred nekoliko dana smo se vratili iz Liverpoola i dojmovi se još nisu u potpunosti slegli. Mislimo da smo pokazali da dobro funkcioniramo i na takvim velikim pozornicama i u malim “rupa” klubovima i to nas jako veseli. Naše pravo lice je ono koje daje sve od sebe i uživa na svakoj pozornici bez obzira na gabarite.

Kupili ste sebi i zlatnoga traktora. Pa jel realno da to sebi jedni punkisti i alt rokeri priušte?
Naš zlatni traktor je naš ponos i naše oružje protiv ljudske gluposti. Ide na struju tako da je obziran i prema prirodi. Nema cijene koju ne bi platili za njega. Zašto bi tako lijepe stvari bile samo privilegija tzv. elita? Mi smo za to da je svima dostupno zlato, pa tako i punkistima i alt rokerima.

Nedavno ste Mojmiri Pastorčić kazali da ste joj htjeli doći goli u emisiju, ali da vam nije dala. Jeste li i na Eurosong htjeli doći goli, ali vam nisu dali?
Ne. Naime, Eurovizija ima neka pravila i to je njihovo pravo i mi smo to ispoštovali. Najvažnije nam je to da smo bili i u toj priči Let 3 u punom sjaju i snazi.

Volite doći goli, tijela, gologuzost. Što biste u tom pogledu poručili našim narodima i narodnostima koji se gologa snebivaju kao zmija nogu?
Mi smo za slobodu, ravnopravnost i jednakost. Protiv smo svih predrasuda. Narodu bi poručili da bude slobodan i da se ne osjeća i ponaša sputano, već spontano.

Vjerujemo da na Doru i Euroviziju niste išli radi rezultata, već ste se išli dobro zajebavati. Koji je primarni motiv vašeg nastupa: (kao i uvijek) hrvatskim puritancima staviti soli na rep ovim ili onim porukama, dići glas protiv rata u Ukrajini, nešto treće?
Kao što smo već rekli, naš cilj je iskorjeniti i ubiti ljudsku glupost.
Nusprodukt ljudske gluposti su i ratovi, a u ratovima nema pobjednika, svi su žrtve. To je ono što svi moraju shvatiti. Također, zalažemo se i za transhumanizam i naš zlatni traktor na struju je lijep primjer suradnje ljudskog uma i novih tehnologija upregnutih zajedno u cilju preobrazbe naše planete u bolje mjesto za sviju nas.

Možda vam se Rambo Amadeus javio da čestita na plasmanu na Euroviziju. Ima li on (kao čovjek s eurovizijskim iskustvom) kakve poruke i savjete za vas?
Rambo je naš suborac i prijatelj s kojim komuniciramo i surađujemo na više razina. Eto, napravili smo i zajedničku duet pjesmu koja će se naći na na našem novom albumu.

Rijeka (kao grad) i riječka scena, nekad i danas? Što je najbolje, što najgore?
Dojma smo da se i grad i scena trenutno nalaze u nekoj fazi stagnacije, ali to je normalno i prirodno. Proći će ta faza i doći će opet i faza ekspanzije kreacije i prosperiteta.

I za kraj poruka za posjetitelje Mostar Summer Festa.
Veselimo se što ponovo stižemo na MSF. Prošli put smo bili na pandemijskom izdanju koje je zbog toga bilo na neki način osakaćeno. Ovaj put idemo tutta forza. Svi ćemo uživat.
Voli Vas Let 3!

Razgovarao: Milenko Margeta

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *