Spektakularni nastupi Psihomodo Popa i Orthodox Celtsa obilježili prvu večer Mostar Summer Festa

MSF

Spektakularni nastupi Psihomodo Popa i Orthodox Celtsa obilježili prvu večer Mostar Summer Festa

08 Aug 2022 No Comment 674 Views

Sinoć je na oduševljenje mnogobrojnih posjetitelja iz cijele regije otpočeo 10. jubilarni Mostar Summer Fest. Tisuće posjetitelja se slilo na Kantarevac, na tu najužareniju festivalsku oazu u regiji. Prva večer je bila vruća, bila je vibrantna, glazba je opet postala jezik međusobnog razumijevanja, empatije i ljubavi, a sreća je isijavala iz svakog kutka Kantarevca.

Prvo festivalsko veče počelo je gitarski jako, kada su svojim modernim alter rockom stage okupirale lokalne snage – Sm4llpox. Planet Love, Beginning, Time to breath pjevale su se glasno, a publika je imala priliku čuti i neke nove, još neobjavljene pjesme.

Potom je stageom ‘poletjela’ intrigantna Muha s oštrim rimama i zaraznim beatovima Komfortzone, Svejedno mi je i Excusez-moi, ljuljajući publiku, a oni su joj, vidno raspoloženi, uzvraćali mašući muholovkama.

Uslijedio je nastup EKV tribute project benda Deca iz vode. Nostalgija i duh istinskog EKV-a razlili su se parterom Kantarevca, dok su se u glas pjevali neponovljivi hitovi Par godina za nas, Oči boje meda, Srce, Zemlja. A kako je i sat vremena nastupa publici bilo malo, glasno su molili za bis, dobivši ga u emotivnoj završnici uz Ti si sav moj bol.

Stage je potom bio rezerviran za headlinere prve večeri: Psihomodo pop. Redali su se hitovi Bože čuvaj Psihomodo pop, Osjećam se haj, Natrag u garažu, Telegram Sam, a band i publika tijekom cijelog nastupa bili su jedno, razmjenjujući tone i tone energije. Gobac, koji je bio u top formi i po stageu skakao kao šesnaestogodišnjak, na kraju nastupa se odjavio porukom i pjesmom: ne brinite ništa, Sve će biti u redu.

Prva večer 10. Mostar Summer Festa zaokružena je irskim folk ritmovima. Uvijek dobro raspoloženi Aca s publikom je podijelio nekoliko anegdota, između ostalog da je nastup na MSF-u njihov premijerni nastup u Mostaru u tridesetogodišnjoj karijeri benda, a za sami kraj nastupa posjetitelji su zaigrali veliko kolektivno kolo duž cijelog partera. Irska veselica za laku noć prve večeri.

A da bi prva noć bila magična, pobrinula se družina Inex Cirkus Teatar, koja je u nekoliko navrata priredila magične cirkuske performanse, vrhunac čega je bio vatreni petnaestominutni fire show.

– Ovo je tek zagrijavanje, tek zagrijavanje, bit će još jače sutra i prekosutra, kažu euforično Sanja i Zoran, koji su na festival potegnuli iz Prijedora.

Ulaz na prvo festivalsko veče bio je slobodan za sve posjetitelje, zahvaljujući suradnji s Gradom Mostarom i Europskom Unijom u sklopu projekta Open City Mostar.

Večerašnji program će otvoriti regionalna senzacija Z++ svojim premijernim nastupom na festu, nakon njega nastupa Smoke Mardeljano – najtvrđi reper s vrelog beogradskog asfalta, potom će grad i regiju prodrmati rock institucija nulte kategorije – Prljavo kazalište, da bi publika natrag kući bila oduvana moćnom alt-rock mašinom – Repetitorom.

Festivalske kapije se i danas otvaraju u 19h, a ulaznice je moguće kupiti na samom ulazu u festivalsku zonu ili putem linka kupikartu.ba.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *