Na prvoj večeri Mostar Summer Festa se slavio život, posjetitelji nisu htjeli kući

MSF

Na prvoj večeri Mostar Summer Festa se slavio život, posjetitelji nisu htjeli kući

09 Sep 2021 No Comment 933 Views

Mostar Summer Fest je sinoć bio oaza za sve one željne zabave na način ‘starog normalnog’. Više od tri tisuće ljudi je prošlo kroz festivalske kapije i uživalo u fantastičnim nastupima Josipa Palamete, Grše, Helem nejsea, da bi večer bila završena visoko energičnim nastupom splitskih velikana TBF-a.

Sve je počelo otvaranjem festivalskih kapija jučer u 18:00 h, kada su festivaldžije počele okupirati  festivalsku zonu. I mlade i stare festivaldžije, u rijekama su cijele večeri pristizali na festival s osmjesima na licima, cupkajući u ritmu glazbe, noseći otkačene outfite i mnoge druge festivalske rekvizite. U zraku se osjetila sloboda i sreća.

Prvi se na stage popeo Josip Palameta sa svojim fantastičnim bendom. Uz set dobro odabranih obrada, publika je imala priliku čuti i dvije autorske pjesme ‘Rendezvous (Kod Antonije)’ i ‘Život u tisuću boja’, a na pozornici se kao gost iznenađenja pojavio i reper Tracki te publiku razdrmao pjesmom ‘Pravo dobra’.

Uslijedio je nastup splitskog repera Grše uz nevjerojatnu konekciju s MSF publikom i fanovima, dok je na pjesmi ‘Suza’ cijela festivalska zona bila obasjana bljeskalicama telefona.

Nakon plesa na svili na pozornici, najrasplesanijih sat vremena očekivano su nam donijeli Helem Nejse koji su svojom energijom, sarajevskim humorom i uigranim plesnim koracima prodrmali cijeli Kantaravac. Publika je željno dočekala pjesme poput ‘Lagana zadava’, ‘Zaboravio’, ‘Kabadahija’, ‘More than weed’. Nešto prije ponoći nebo je obasjao festivalski vatromet,  s pozornice su letjele konfete što je dodatno podiglo već usijanu atmosferu.

Završnica prve večeri Festivala pripala je splitskom TBF-u koji su još jednom pokazali zašto imaju kultni status na Mostar Summer Festu. ‘UV zrake’, ‘Heroji’, ‘Uvik kontra’, ‘Mater’ , ‘Genije’, ‘Veseljko’, ‘Grad spava’, ‘Smak svita’, ‘Pozitivan stav’, samo su neki od hitova koji su publici dali savršen kraj i poziv za nastavak u sljedeća dva dana.

I što očekivati druge večeri Mostar Summer Festa, nakon ovakvog otvaranja? Dakako da se očekuje još više osmijeha, sreće, ljubavi i prijateljstva, jer večeras će na festivalsku pozornicu izaći Cunami Flo, s trenutno najvećom rap himnom Klizim po mahali, S.A.R.S., noseći buđav lebac, Vojko V, koji ti kaže da zoveš svog čovika za fest i Brkovi, čiji je frontmen Shamso 69 rođeni Mostarac i koji u rodnom gradu uvijek napravi najjači šou.

– Line-up je ove godine odličan, kažu Almira i Senad, koji su na festival došli iz Sarajeva.

Ni oni nisu žurili kući nakon što je TBF odsvirao posljednje taktove. Mostar Summer Fest je sinoć bio utočište za tri tisuće festivaldžija umornih od svakodnevnih izvještaja i naredbi, jedinstvena oaza u kojoj se ovog ljeta slavi život.

Druga večer slavljenja života može da počne, večeras od 18:00 h.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *