Euforično finale: najbolje izdanje Mostar Summer Festa ikad

MSF

Euforično finale: najbolje izdanje Mostar Summer Festa ikad

06 Jun 2024 No Comment 130 Views

Više od 15000 festivaldžija uživalo je u tri dana 12. Mostar Summer Festa, a sjajno izdanje je završeno sinoćnjim finalom na kojem su nastupili Jufkamental, Marčelo & Band, Zabranjeno pušenje, Mile Kekin i Mimi Mercedez.

Kako je bilo na posljednjoj večeri? Brojni posjetitelji su uživali u moćnim nastupima i opojnoj festivalskoj magiji na ovom najvrućem festivalu u regiji, a moglo se čuti kako među sobom komentiraju: ‘Najbolje izdanje ikad!’. Bio je to još jedan trijumf muzike, ljubavi i slobode.

Večer su otvorili hvaljeni alternativci Jufkamental čvrstim nastupom i žestokim zvukom. Sjajna i jaka uvertira večeri i jasan dokaz da je aklamacija kritike sasvim opravdana.

Onda se stage pripremio za Marčela i njegov brojni bend. Odličan angažirani nastup najvećeg književnika među reperima i najvećeg repera među književnicima bio je satkan od hitova i novijih Marčelovih stvari. Posebno je emotivna bila izvedba Ostrva mržnje, jake antiratne pjesme s njegova posljednjeg albuma.

Tad se sve utišalo u iščekivanju headlinera večeri. Stupivši na scenu, Pušenje je izazvalo euforiju među publikom. Pjevalo se uglas svaku pjesmu, jer to su pjesme naše mladosti i naše sadašnjosti: svaku znamo naizust. Zrakom su letjele pive, konfete i srčana ljubav festivaldžija za njihove heroje na stageu. Sejo je bio u vrhunskoj formi i bend je odsvirao set od skoro sat i pol. Mix svih najvećih numera Pušenja kao niska bisera sjajio je festivalskom zonom. Dirljiv, emocijama nabijen i jedan od najboljih nastupa na MSF-u ikad.

Nakon tog vrhunca večeri, stage je pripao Mili Kekinu, koji je obranio status punk ikone. Premijerni solo nastup na festivalu je (očekivano) bio mješavina materijala Hladnog piva i Miline solo karijere. Svirački fenomenalan nastup i empatična izvedba su postigli ono što i jest želja nekadašnjeg frontmena Piva: da nitko ne žali za bendom, jer tu je Mile Kekin, a dok je njega na stageu, žive i Pivo i Renault 4 i sve druge sjajne stvari koje je u životu snimio.

Grand finale je pripalo jakoj ribi. Najjačoj. Mimi Mercedez. Kakvu samo euforiju ta žena izaziva, pa je li realno!? I je li moguće da publika zna svaku rimu? Mimi je skakala, repala i suvereno vladala stageom ‘vozeći’ publiku tvrdim beatovima i opakim rimama. Sat vremena jakog ženskog repa? Može, to je finale kakvo ovaj festival i zaslužuje.

Mostar Summer Fest je i ove godine pokazao savršenu sinkronizaciju sa svojom publikom i svojim izvođačima. Euforično 12. izdanje ući će u anale kao najbolje ikad. Organizator festivala – Udruga za promicanje urbane kulture u HNŽ – već promišlja iduće izdanje. Festivaldžije, iščekivanje 13. izdanja je počelo.

Vidimo se ponovo 2025. godine da skupa još jednom zagrlimo ljeto!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *