Vrhunska atmosfera – sinoć se dogodila jedna od top 3 najbolje večeri u povijesti Mostar Summer Festa

MSF

Vrhunska atmosfera – sinoć se dogodila jedna od top 3 najbolje večeri u povijesti Mostar Summer Festa

06 Jun 2024 No Comment 186 Views

Kada u jednoj večeri imate lineup koji čine Laka, Urban & 4, Galija, Edo Maajka i Crni Cerak & Lacku, nema dvojbe da će to biti najjača ovogodišnja večer Mostar Summer Festa. A bila je sigurno i jedna od najboljih u podužoj povijesti festivala.

Ususret novom albumu, drugu večer ovogodišnjeg festa otvorio je Laka koji je u sat vremena svirke donio publici ono po što su došli od njega da i dobiju – čisto veselje. Od Brke do Mame, nizao je hitove, nasmijavao publiku i bio eklektični showman.

Urban & 4 su na pozornicu izlili čistu i nepomućenu emociju. Spontani emotivac Urban donio je na fest svoju glazbu koja, kao i on, stari poput vina. Urban je s godinama sve bolji i bolji i sve sigurniji u svoje glazbene odluke, da se čini da ne može pogriješiti, štogod da snimi. Takav je bio i sinoćnji nastup – bez ijedne greške. Redao je provjerene hitove i dodavao nove numere. Blijeda u proljeće je bila vrhunac nastupa, elegija kojom su se zrak, nebo, i Urban i publika stopili u jedno biće satkano ljubavlju.

Potom se stage pripremio za Galiju. Niški veterani, jedan od najznačajnijih bendova u regiji, izveo je set gotovo isključivo sastavljen od najvećih hitova. Profesionalna i svirački besprijekorna svirka emocionalno je ‘vozila’ krcati festivalski parter. Uživalo se u prisjećanju na neka dobra stara vremena i slavio se život što teče u danom tenutku. Totalno zajedništvo benda i publike, potpuna muzička euforija.

Za razliku od dirljive atmosfere Galije, uslijedio je bombastičan nastup najvećeg repera u Bosanaca i najvećeg Bosanca među reperima. Uzajamna gotivnost koju imaju Edo Maajka i MSF publika traje godinama. Edo je toj gotivnoj publici podario gotivan energični presjek cijele karijere, s puno skakanja i zafrkancije sa stagea. No sikiriki stil, opuštancija, uživancija, beatovi i Maajkine gigantske rime. Nabrijanim nastupom potvrdio je svoj status rap ikone.

Završnica večeri pripala je bg trap ekipi Crni Cerak & Lacku. Od beatova s beogradskog asfalta vinuli su se do milijunskih pregleda na YouTubeu, najviše zahvaljujući soundtrack megahitu iz filma Južni vetar. Da su uspješno prešli taj put, potvrdio je sinoćnji nastup, odrađen čvrsto i ekstatično, u savršenoj korespondenciji beatova s MSF publikom.

Na finalnoj večeri kojom ćemo se oprostiti od 12. Mostar Summer Festa, očekuje nas otvaranje uz Jufkamental, a onda provod do ranih jutarnjih sati uz Marčelo & Band, Zabranjeno pušenje, Milu Kekina i Mimi Mercedez.

Festivalske kapije se i posljednju večer festivala otvaraju u 19 sati, a ulaznice je moguće kupiti na info pultu Mepas Malla u Mostaru, online putem sustava kupikartu.ba, svim prodajnim mjestima agencije kupikartu.ba širom BiH, kao i na ulazu u festivalsku zonu.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *