NASTUPAJU
 
Svemir - Subota, 25.6.2016.
 
Svemir
 
Svemir je uglavnom prazan prostor“, piše na Facebook stranici Svemira, benda okupljenog oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin.
No njen je Svemir zapravo ispunjen glazbom, koju piše i izvodi od 2009, u početku kao samostalna izvođačica, a od 2011. i kao frontwoman vlastitog benda, spajajući utjecaje koji dolaze kako iz akustike, folka i bluesa, tako i od strane punokrvnih gitarističkih bendova poput Beatlesa, Buzzcocksa ili Smithsa.
Prva postava benda imala je samo dva stalna člana – Zvonku na akustičnoj gitari i vokalu i Roberta Kanizsaia na električnoj gitari, no to je bilo dovoljno da u jesen 2012. izdaju svoj prvi album, jednostavno nazvan „Svemir“.
Iako se radilo o demo albumu snimljenom u kućnom studiju prijatelja i izdanom u vlastitoj nakladi, album je bio hvaljen od kritike te se našao na vrhu godišnje liste albuma, debi-albuma ili underground albuma na nekoliko regionalnih glazbenih portala ili blogova.

Upravo u vrijeme izlaska tog prvog albuma, Robert izlazi iz benda i okuplja se nova postava čime bend postaje klasična rock četvorka: Matko Boršić na bubnjevima, San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima, Aleksandra Dokmanović na električnoj gitari, dok Zvonka uz pjevanje kombinira akustičnu ili također električnu gitaru, ali i klavir.

U toj postavi Svemir svira od jeseni 2012-te godine, bruseći pjesme, nastupajući u klubovima i na festivalima u regiji i pripremajući materijal za drugi album, koji je naposlijetku i snimljen tokom proljeća i ljeta 2014 u studiju Radost! te ponovno izdan vlastitim snagama uz još više uspjeha od prvijenca, našavši se ponovno na godišnjim top listama najboljih albuma u regiji kod mnogih urednika radijskih emisija specijaliziranih za nezavisnu domaću glazbu, specijaliziranih glazbenih internetskih portala ili regionalnih muzičkih blogera.

Tokom snimanja albuma Svemiru se pridružila i violinistica Ivana Žabkar, koja od tada redovno nastupa s njima kao pridruženi član benda.

Album se zove „Tako jako“, dostupan je putem bandcampa za besplatan download te na fizičkom izdanju kao CD.
https://svemir.bandcamp.com

U 2015-toj, Svemir je izbacio još dvije nove pjesmu („Iz daljine“ i "Zmajev dah"), kao mali uvid u ono što slušatelje može očekivati na trećem albumu, koji je u pripremi za proljeće 2016-te. Obje pjesme zavrtile su se na nizu regionalnih top lista aktualnih singlova.

 

Kako do sajma
 
 
Zadnje vijesti
 
2018 line-up Tags
2017 line-up Tags
2016 line-up Tags
2015 line-up Tags
2014 line-up Tags
2013 line-up Tags
 
Mostar Summer Fest - MSF
www.mostarsummerfest.com | [email protected]
HOME | LINE-UP | ULAZNICE | PRESS | FAQ | O FESTIVALU | FOTOGALERIJE | SPONZORI | KONTAKT | VIJESTI
"VinisCMS" - Održavanje i distribucija: Vinis-WebDeveloping
www.vinis.hr | [email protected]
Sva prava pridržana. Mostar Summer Fest - 2009-2019