10 stvari koje niste znali o Mostar Summer Festu

MSF

10 stvari koje niste znali o Mostar Summer Festu

07 Jul 2022 No Comment 1005 Views

1. Jeste li znali da kroz logo Mostar Summer Festa protiče Neretva? Plava vijugava linija što protiče slovima S.

2. Naziv e-MOtion stagea, koji je od 2017.-2019. na festival dovodio najprestižnija imena regionalne elektronske scene je simbolička igra riječi: kombinacija slova e (electronic), MO (skraćene oznake za Mostar), riječi emotion (osjećaj, aluzija na ekstatično uživanje svim čulima u glazbi) i riječi motion (pokret, aluzija na ples).

3. Mostar Summer Fest se održao i pandemijske 2020. godine, i to u atriju Univerzitetske biblioteke u formi One day festa na kojem su nastupili Let3, After Affair i Elliot za 50 nasumično odabranih sretnika kroz nagradnu igru.

4. Kroz dosadašnjih 9 godina mogli ste uživati u 139 festivalskih nastupa, najmasovnije izdanje je bilo 2019. s čak 30 nastupa.

5. Mostar Summer Fest je u 9 godina promijenio 3 pivara generalna sponzora (Bavaria, Estrella Damm, Ožujsko pivo) i 3 lokacije (SC Kantarevac, Industrijska zona, pa opet SC Kantarevac).

6. Možda Mostar Sevdah Reunion i Mostar Summer Fest ne zvuče kao idealan miks, ali griješite. Doživjeti sevdah u okrilju industrijske zone bio je sudar svjetova, sudar tradicije i modernosti koji je bio savršen spoj i jedinstven audiovizualni užitak.

7. Left Lane Cruiser, jedan od najcjenjenijih modernih blues bendova, je 2017. letio iz Amerike u Europu samo da bi nastupili na Mostar Summer Festu. U dvodnevnoj avanturi, proveli su u putovanju prema Mostaru i natrag do Fort Waynea u Indiani, nekih 40-tak sati, a u samom Mostaru su boravili jedva 8 sati. Pred nastup su odradili glazbenu radionicu trash jam. svirali su na smeću (kante, boce, kutije, isl.) na oduševljenje okupljenih kolega glazbenika, a sami nastup se u konačnici jedva održao jer je bubnjar patio od užasnog jet lega praćenog visokom temperaturom.

8. Jedini izvođač koji je na festivalu nastupio 4 puta, a u 3 različite forme je Vojko Vrućina. Dvaput kao Vojko V, jedanput kao dio Dječaka i jedanput kao dio Kiše Metaka.

9. Bend koji je prvi nastupio na prvom izdanju, dakle, bend koji je otvorio priču Mostar Summer Festa bile su Siledžije, crossover bend iz Ljubuškog, koji su te 2013. na festu promovirali odličan album prvijenac Dom za nezabrinutu djecu. Šteta da Siledžije više ne nastupaju.

10. Festival mnogo pažnje polaže volonterizmu. Svjesni važnosti volontiranja u izgradnji karaktera, još od samih početaka Mostar Summer Fest poziva i potiče mlade da uzmu aktivno sudjelovanje u njegovom programu volontiranja. Oko 110 volontera iz cijele Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja je sudjelovalo u organizaciji festivala u proteklih 9 godina.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *