Završen Mostar Summer Fest: za tri noći 10 000 festivaldžija slavilo život

MSF

Završen Mostar Summer Fest: za tri noći 10 000 festivaldžija slavilo život

09 Sep 2021 No Comment 2198 Views

Fantastično! Fan-ta-sti-čno! Bilo bi dovoljno samo tu jednu jedinu riječ ispisati stotinama puta da bi se točno opisalo ovogodišnje izdanje Mostar Summer Festa, na kojem su ljudi pokazali da je želja za životom najjača pokretačka sila ovoga svijeta.

Festival je na tri noći bio komadić stvarnosti koju poznajemo i volimo. To je ona stvarnost u kojoj caruju ljubav, sloboda, sreća i bezbrižnost.

Posljednja večer je obilježena nastupom regionalnih velikana: Ede Maajke, Galije i Hladnog piva.

Uvertira u večer je pripala sarajevskoj Činčili, predvodnicima novog vala bosanskohercegovačkog alt-rocka, koji su žestokim funky autorskim setom neodoljivo podsjećali na RHCP. „Jedite zdravo, vježbajte, volite se“ poručio je frontmen Vanja Solaković festivalskoj publici, zaokruživši zanimljiv muzički performans.

Potom su na pozornicu izašli Nišlije. Galija i Mostar su jedna posebna ljubav. „Uvek je super biti s vama, krenut ćemo polako“ rekao je Neša započevši nastup s Gledam te kako lepo dišeš. Zvuci gitare i usne harmonike obuzeli su posjetitelje koji su u glas pjevali hitove Uzalud se trudiš, Na tvojim usnama, Kotor, Možda sam lud i Skadarska. Ljubav se širila festivalskom zonom uz stihove Dodirni me, dok je pjesma Digni ruke publiku (očekivano) bacila u trans.

„Mostarci jeste mi dobro, fala vam puno što ste me zvali, falili ste mi jako i puno“, pozdravio je okupljenu masu Edo Maajka. Publika je gromoglasnim vriskom dočekala pjesmu Jesmo l’ sami napisanu, kako je Edo rekao, prije dvadeset godina. Hitovi su se redali, a potpuni šiz je uslijedio uz bitove Ona je bomba. Uz stihove poznate pjesme Mahir i Alma i gromoglasni pljesak publika je s Edom pjevala do kraja.

Kao da je štafeta, Edo mikrofon predaje Hladnom pivu koji set počinju žestokim Šamarom, na što publika reagira bakljama i dimnim zavjesama. Veličanstven uvodni dekor za finalni nastup finalne večeri. Redali su se hitovi: Teško je ful biti kul, na kojoj se na pozornicu popeo Edo da s bendom odradi kultni duet, Ne volim te, te Nije sve tako sivo. Uzvicima i gromoglasnim pljeskom publike na bis se vraćaju s Pitala si me i Ezoterija, te uz svjetla bljeskalica i upaljača pozdravnim: „Hvala od srca Mostar, hvala vam svima!“, Mile i Hladno zatvaraju 9. Mostar Summer Fest.

Organizatori festivala ističu činjenicu da su tri festivalska dana protekla bez incidenata, bez zloupotrebe narkotika, bez ijedne intervencije hitne pomoći, kao i bez bilo kakvih drugih problema.

Tatjana je s ekipom na festival potegla iz Kragujevca.

– Ovdje je tako dobro, ovdje nema naredbi, uživala sam u svakom nastupu, rekla je ona.

Tri festivalske noći su bile prekratke za publiku koja nijedne noći nije htjela ići kući s festivala. Bilo je fantastično. I kratko. I s puno osmijeha i ljubavi. I sreće i mira. Sa festivalskim zrakom kojim se samo širio zavodljiv miris slobode. Dogodine se događa jubilarni deseti Mostar Summer Fest. Glazba je zvučna kulisa života.

Jedva čekamo 2022. godinu. Vrijeme neka požuri, jer festivaldžije su već spremne.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *