Druga je večer Mostar Summer Festa potvrdila da sloboda i ljubav stanuju tu

MSF

Druga je večer Mostar Summer Festa potvrdila da sloboda i ljubav stanuju tu

09 Sep 2021 No Comment 1565 Views

Ljudi moji, pa je li to moguće? Kakvo je samo bilo to brkato finale druge večeri Mostar Summer Festa. Brkovi su napravili šou o kojem će se pričati nadugo i naširoko, a publika je još jednom pokazala kako se slavi život: energično i beskompromisno. I s puno ljubavi. O da, ljubav stanuje na Mostar Summer Festu.

Večer je počela nastupom Cunami Floa, sarajevskog repera koji je trenutno najvruća regionalna rep zvijezda. Uz himnu ‘Klizim po mahali’, festivalska energija širila se kao cunami među odlično raspoloženom gomilom.  Pored sad već dobro poznatih pjesama ‘Babl gam’, ‘Ne pitaj’ i ‘Aj aj aj’ predstavio je i novu pjesmu ‘Elektricitet’ koju je festivalska publika tražila na bis. Od publike se oprašta uzvikom “Voli vas brat! Vidimo se opet!”

“Nismo se videli par godina, to je mostarska publika koja nam je nedostajala” rekao je Žare koji uvijek ima neopisivu konekciju s mostarskom publikom. ‘Debeli lad’, ‘Živim na Balkanu’, ‘Mir i ljubav’, ‘Buđav lebac’, ‘Perspektiva’, samo su neke od pjesama koje je publika na Kantarevcu jednoglasno pjevala s bendom. “Organizacija je svake godine odlična, jedna zamerka samo: nema rakije u backstage-u“, požalio se Žare nakon izvedbe pjesme ‘Rakija’, nakon čega boca hercegovačke loze brzo pronalazi put do pozornice, koju je Žare podijelio s bendom i sa sjajno raspoloženom publikom.”Uvek je zadovoljstvo svirati u Mostaru. Jedna ljubav za Mostar. Među top 5 ste pratećih vokala na Balkanu, naklon do poda.” rekao je Žare na kraju nastupa.

Vojko V, miljenik MSF publike, set je otvorio pjesmom ‘Ne može’.  Uslijedile su ‘Cilit bang’, ‘Zovi čovika’, ‘Pasta Italiana’, ‘Ceca u Parizu’, i ‘Kako to’. Dok s euforičnom publikom jednoglasno baca rime, na pozornici mu se pridružuje i splitski reper Grše na pjesmi ‘Mamići’. Nastup je zaokružio energičnijom verzijom pjesme ‘Ne može’ uz koju je festivalsku publiku doveo do delirija.

Frontmen Brkova Shamso 69 je rođeni Mostarac i uvijek u svom rodnom gradu napravi najjači mogući šou. Tako je bilo i ovaj put. Festivalskom zonom su se orile pjesme ‘Hormon sreće’, ‘Mala’, ‘Opasno se drogiram’, a publika je disala kao jedno do samog kraja. “Živio Mostar, vole vas Brkovi” rekao je izvrsno raspoloženi Šemso na kraju nastupa uz pjesmu ‘Samac’ poželivši publici ljubav, mir, slobodu i prijateljstvo.

Dvije od tri noći festivala su iza nas. Još samo jedna večer, jedna jedina, ali kakva nas to večer čeka. Možda je najbolje ostavljeno za kraj, da finale bude najspektakularnije dosad. U tu finalnu večer će nas uvesti sarajevska Činčila, najbolji mali bosanskohercegovački bend, nakon kojeg će pozornicom zaploviti Galija, glazbena institucija nulte kategorije, potom će Edo Maajka rimama izrokati mikrofon i predati ga Hladnom pivu, da punk bend iz Gajnica razvali stage i oduva publiku kući, jer vjerojatno ni te noći nitko neće htjeti s festivala poći kući. A nije publici ni zamjeriti, jer tako je lako na Mostar Summer Festu slaviti život, živjeti slobodu i ljubav.

Jedva čekamo finale. I biti oduvani.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *